Ekspresy tradycyjne La Cimbali to najczęściej spotykane wyposażenie kawiarni na całym świecie, które od ponad stulecia definiuje standardy doskonałości w profesjonalnym przygotowywaniu kawy. Od małych kawiarni po największe sieci gastronomiczne, ekspresy tradycyjne La Cimbali są synonimem niezawodności i niezmiennej jakości przez dziesiątki lat eksploatacji.
Ekspresy kolbowe La Cimbali to tradycja parzenia najlepszej jakości kawy oraz profesjonalne podejścia do projektowania innowacyjnych sprzętów. Przez ponad 100 lat włoscy inżynierowie dążyli do coraz lepszego dopasowania swoich maszyn do potrzeb Klientów. Zachwycają wytrzymałością i wykonaniem – choć tradycyjny, prostopadłościenny design może wydawać się konserwatywny, ukrywa w sobie najbardziej zaawansowaną technologię w branży. Trzy zakłady produkcyjne w Binasco (Mediolan), Ghisalba (Bergamo) i Cappella Cantone (Cremona) łącznie produkują średnio 200 ekspresów i maszyn do kawy dziennie.
Ekspresy tradycyjne La Cimbali są niczym instrumenty muzyczne w rękach baristów-artystów. To maszyny zaopatrzone w system Smart Boiler gwarantujący niezrównaną stabilność termiczną, kluczową dla powtarzalności idealnego espresso. Od kompaktowego i eleganckiego M23 UP, idealnego na start, przez wszechstronny M26 TE z rewolucyjnym systemem Thermodrive zapewniającym precyzyjną kontrolę temperatury, aż po flagowy M200 – prawdziwą potęgę z 10-litrowym bojlerem i możliwością programowania indywidualnych profili ciśnienia. Dla miłośników klasyki w nowoczesnym wydaniu La Cimbali to słuszny wybór.