Inżynierowie w La Cimbali wiedzą, że droga do idealnej filiżanki espresso zaczyna się na długo przed kontaktem wody z kawą. Jednym z najistotniejszych etapów jest zmielenie świeżych ziaren tuż przed zaparzeniem. To właśnie wtedy uwalnia się pełnia aromatów i smaków, które decydują o unikalnym charakterze każdego napoju.
Każdy młynek La Cimbali to gwarancja precyzyjnego i powtarzalnego mielenia. Tylko to pozwoli na zachowanie pełni sensorycznych właściwości kawy. Młynki La Cimbali są ponadto budowane z najwyższej jakości materiałów, aby sprostać intensywnemu użytkowaniu w profesjonalnych warunkach nawet przez długie lata. Niezależnie od tego czy jest to model ze stożkowymi, czy płaskimi żarnami – zawsze można liczyć na jednolity, idealny przemiał. To włoska jakość w każdej filiżance.
Profesjonalne środowisko gastronomiczne stawia przed sprzętem najwyższe wymagania. Młynki La Cimbali są budowane z myślą o intensywnym, codziennym użytkowaniu. W ich konstrukcji używa się wyłącznie najwyższej jakości materiałów i komponentów. Każdy młynek to sprzęt “Made in Italy”, który jest świadectwem ponad stuletniej tradycji rzemiosła, innowacyjności i pasji do kawy – sprosta wyzwaniom nawet najbardziej ruchliwych kawiarni.